Országos Doktori Tanács

Személyi adatlap

Ásványi, Balázs

személyes adatok
név
Ásványi Balázs

Az adatok frissességéről nyilatkozott: 2025-01-05

elérhetőségek
fokozatok
tudományos fokozat
PhD
fokozat megszerzésének éve
2006
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve
Nyugat-magyarországi Egyetem
címek
tudományos cím
Habilitáció
cím megszerzésének éve
2018
cím tudományága
címet kiadó intézmény neve
Széchenyi István Egyetem
munkahelyek
2004 –

Széchenyi István Egyetem

egyetemi oktató

kutatás
kutatási terület
Tejipari melléktermékek hasznosítása. Kíméletes hőkezelési technológiák.Élelmiszer-diagnosztikai módszerek.Vakcina tesztelés. Haszonállatok Mycoplasma fertőzésének felmérése. EBV vakcina fejlesztés.
jelenlegi kutatásainak tudományága
élelmiszertudományok, állattenyésztési tudományok
akkreditációs szempontból jelentős további információk
Oktatási és Kulturális Minisztérium Kiegészítő Posztdoktori Ösztöndíj (2006-2007); Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület (MÉTE) Mikrobiológiai, Biotechnológiai és Higiéniai Szakosztály tag
közlemények
2023

Szigeti J., Greff B., Ásványi B., Varga L., Hanczné Lakatos E., Molnár Z., Sáhó A.: Mikrobiológiai anyag és eljárás gyógynövényi hulladékok komposztálására

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

nyelv: magyar

2022

Tihanyi‐Kovács Renáta, Böröcz Péter, Ásványi Balázs: The effect of transportation vibration on the microbiological status of bottled mineral water

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 103: (3) pp. 1059-1068.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 2

nyelv: angol

2021

Giczi Zsolt, Kalocsai Renátó, Vona Viktória, Szakál Tamás, Lakatos Erika, Ásványi Balázs: Study of the antifungal effect of a copper-containing foliar fertilizer

CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 49: (2) pp. 337-341.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 4

nyelv: angol

2019

Molnár Judit, Ásványi Balázs: Studying growth characteristics of yeast strains on vegetal fermentation media and with vitamin supplementation

ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 48: (2) pp. 143-149.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 2

nyelv: angol

2013

Stipkovits L, Somogyi M, Asvanyi B, Toth A, Szathmary S: Short communication: Role of Mycoplasma arginini in mastitis caused by Streptococcus dysgalactiae

JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 96: (3) pp. 1661-1667.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 7

nyelv: angol

2010

Sipos-Kozma Zs, Szigeti J, Ásványi B, Varga L: Heat resistance of Clostridium sordellii spores.

ANAEROBE 16: (2) pp. 226-228.

dokumentum típusa: Folyóiratcikk

független idéző közlemények száma: 5

nyelv: angol