Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Megfelelés, statisztikák

A formai megfeleltetés és a statisztikai adatok megjelenítése

 

I.        az adatok megjelenési felületeinek elérése az arra jogosult felhasználók számára

II.     a formai megfeleltetést áttekintő lap jelölései és értelmezései

 

 

I .         az adatok megjelenési felületeinek elérése az arra jogosult felhasználók számára

 

Rektor : intézményem menüpontban. Ugyanazon táblázatban, ahol a jóváhagyásokat is megadta, a táblázat 2. oszlopában érheti el egy-egy DI törzstagi áttekintő lapját, míg a 3. oszlopban a doktori iskolára vonatkozó statisztikai adatokat.

 

EDT-elnök : doktori iskoláim menüpontban. Ugyanazon táblázatban, ahol a jóváhagyásokat is megadta, a táblázat 2. oszlopában érheti el egy-egy DI törzstagi áttekintő lapját, míg a 3. oszlopban a doktori iskolára vonatkozó statisztikai adatokat.

 

Intézményi adminisztrátor : áttekintés menőpontban ( szervezeti adatok menüblokkban a vezetők adatai menüpont után) láthatja az egyetem akkreditációs folyamatait a rektorhoz és az EDT-elnökhöz hasonlóan. A táblázat 2. oszlopában érheti el egy-egy DI törzstagi áttekintő lapját, míg a 3. oszlopban a doktori iskolára vonatkozó statisztikai adatokat.

 

DI vezetője : áttekintés menüpontban ( doktori iskolám menüpont után) láthatja a doktori iskolájához tartozó törzstagok formai megfelelésének adatait.

 

DI adminisztrátora : áttekintés menüpontban ( szervezeti adatok menüblokkban, a törzstagok menüpont után) láthatja a doktori iskolájához tartozó törzstagok formai megfelelésének adatait.

 

 

II .       a formai megfeleltetést áttekintő lap jelölései és értelmezései

 

Az áttekintő lapon csak a törzstagjai jelennek meg a DI-nek . Fontos tudni, hogy a formai megfeleltetés a törzstagjelöltek által szolgáltatott adatok alapján történt, így ha azt nem találják megfelelőnek, akkor a hiba okát a megadott adatokban kell keresni, s szükség esetén a javítást is ott kell megtenni. A formai megfeleltetés kategória és főállás adatai nem automatikusan származódnak a személyi adatlapokból, így azokban változás csak a doktori iskola adatainak újbóli lezárása utáni vizsgálatkor történhet.

 

Az áttekintés lap táblázatának egyes oszlopai:

 

1.       sorszámozás Passzív oszlop, tehát nem rendeződik át bármely szempont szerinti rendezéskor. Mint egy skála azt szolgálja, hogy bármilyen rendezéskor ne kelljen számolni semmit, csak a skáláról leolvasni. (Pl. kategóriára rendezve rögtön látni, hogy hány professzor van.)

 

2.       név A nevekre kattintva fel is jön az illető személyi adatlapja a további részletekkel új ablakban, hogy ne kelljen elnavigálni annak megtekintéséhez a listáról.

 

3.       életkor Ez mindig a következő MAB határozathozatal időpontjára vetítve (most: 2008. II. 29.) mutatja a törzstag életkorát, hiszen a határozathozatalkor befolyásolja a meghozható határozatot a jelölt pontos életkora.

 

4.       kategória A törzstag típust jelenti (tipizálva):

a ) professzor (egyetemi tanár)

b) emeritus ( professor emeritus )

c) további (szintén egyetem foglalkoztatásában lévő de további munkakörök a tanársegédtől a docensig)

d) külső (nem az egyetemmel jogviszonyban lévő személy)

 

5.       főállás A törzstagjelölt - saját adatközlése alapján - főállásúként vesz részt a DI munkájában, vagy sem. Ezen adat kapcsán a formai felülvizsgálat jóhiszeműem történt a törzstagjelöltek adatközlését elfogadva. Január során a FIR adataival megtörténik a foglalkoztatási feltételek ellenőrzése.

 

6.       MTA-cím

            a ) MTA: a Magyar Tudományos Akadémia tagja,

            b) SzIMA : Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja,

            c) DSc : MTA doktori címe.

CSc-t nem tüntetjük fel itt, mert az nem jelent többlet információt más törzstagokhoz képest, mivel PhD-ja mindenkinek van.

 

Ennél a táblázatnál is működnek a szokásos szolgáltatások:

·         rendezés a szempont (oszlopnév) alatti nyilakkal (háromszögekkel),

·         nyomtatás a fej- és láblécben lévő papírstóc jellel,

·         exportálási lehetőség az export gombbal.

A lista neve a fejlécben van: intézmény, DI azonosító és tudományág( ak ) megjelölésével.

 

A táblázatban beépítésre került még egy funkciót, ami megkönnyíti az áttekintést: színjelölések. A színjelölések az új doktori iskolákra vonatkozó kor-követelményeket jelenítik meg.

a)       piros : mindenképpen „túlkoros” személy. DI-vezető esetében 65. év (többieknél 70), vagy fölötte. ( Emeritusnál nincs túlkorosság-jelölés.)

b)      rózsaszín : korhatárhoz közeli személy. DI-vezető esetén 64 év, többieknél 65-69. DI-vezető esetében ez azt jelenti, hogy a megfelelés máris egy éves lehet csak, hiszen 1 éven belül új vezető kell. Más törzstagjelölteknél pedig nem teljesülhet a Dkr . 4. § a).

c)       barna/fehér : nem korjelölés, csak a sorok követését segítő vezető színezés.

A DI vezetőjének adatsora (alapértelmezett rendezésben első) végig vastag betűs.

 

 

 

Csizmadia József

 2014. IV. 07.
Meghívó az ODHT megalakulásának 20. évfordulójára rendezett ünnepi ülésre2014. I. 02.
Utóbbi öt év publikációi
Az évváltás miatt az utóbbi öt év publikációin a 2009-2013(2014) időszakban megjelent közleményeket értjük.

 
nyomtatás utolsó módosítás: 2007. XI. 13. 21:25:38
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.1255 ( 2013. XII. 17. )