Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Támogatáskérés

Dr. Manherz Károly részére,

felsőoktatási szakállamtitkár

 

Oktatási és Kulturális Minisztérium

1055 Budapest, Szalay u. 10-14.

 

 

Tisztelt Államtitkár Úr!

 

Az Országos Doktori Tanács részére, mivel az 2007. január 24-én alakult csak meg, az Oktatási és Kulturális Minisztérium ez évre támogatást nem tervezett. A Tanács által végzett munka, s az ODT szolgáltatásai azonban alapvető infrastruktúra biztosítását épp úgy igényli, mint a szükséges adminisztratív és koordinációs feladatok személyi időráfordítását.

 

A Tanács színvonalas munkájának valamint, a doktori iskolák aktuális minőségi felülvizsgálata, az oktatók törzstagi megfeleltetése, a képzésbe belépő és abban résztvevő doktoranduszok tájékoztatása és a teljes nyilvánosság megteremtése érdekében a Tanács tagjai olyan adatbázis létrehozása mellett döntöttek, amely mindezen igényeket a legkorszerűbben elégíti ki. Ennek létrehozásához a doktori iskolák anyagilag is hozzájárultak - fedezve annak programozási költségeit. A rendszer bevezetése ezen felül a doktori iskolák ügyintézői számára tájékoztatók készítését, oktatások lebonyolítását igénylik az ODT részéről, továbbá a terveztetést is a Tanácsnak kellett elvégeztetnie. Az adatbázis elkészült, jelenleg annak intézményi tesztelése történik, hogy napokon belül minden egyetem használatba vehesse. Az adatbázis tervét és specifikációját levelemhez mellékelem. Meggyőződésünk, hogy az elkészült szolgáltatás a magyar felsőoktatás hasznos eleme lesz hosszú időn keresztül.

 

Az előzőekben leírt tevékenységek és a működés biztosítása érdekében az ODT az egyetemektől beszedett tagdíjakon felül a doktori iskolák hozzájárulását is kérte, valamint a pályázati lehetőségeket is megragadta. Mindez azonban kevés a megfelelő működéshez, különösképpen, mint újonnan létrejött szervezet számára, amely kiadásai és feladatai ebben az évben a legsúlyosabbak, amint azt a mellékelt költségterv is mutatja.

 

Kérem Önt, hogy, céljaink és tevékenységünk ismeretében, az Ftv . 128. § (2) e) pontjának felhatalmazásával élve szervezetünk működését az ahhoz szükséges 1 .850eFt összeggel támogatni szíveskedjék.

 

Bízva támogatásában, őszinte nagyrabecsüléssel:

 

Budapest, 2007. szeptember 11.

 

Dr. Zombory László

elnök2014. IV. 07.
Meghívó az ODHT megalakulásának 20. évfordulójára rendezett ünnepi ülésre2014. I. 02.
Utóbbi öt év publikációi
Az évváltás miatt az utóbbi öt év publikációin a 2009-2013(2014) időszakban megjelent közleményeket értjük.

 
nyomtatás utolsó módosítás: 2007. IX. 16. 16:07:47
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.1255 ( 2013. XII. 17. )