Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Az ODT Díszoklevelének adományozási rendjéről

Az ODT 213/2008. (XII. 12.) határozata

 

A Díszoklevelet olyan személynek adományozza az Országos Doktori Tanács, aki hosszú időszakon keresztül szolgálta a magyarországi doktorképzés ügyét, jelentősen hozzájárult a doktorképzés rendszerének kiépítéséhez, valamint a képzés minőségének fenntartásához és fejlesztéséhez, és hatása túllépte saját egyetemét.

A Díszoklevelet évente legfeljebb egy ilyen személy kaphatja, de mert az elismerés rendkívüli, nem szükséges minden évben előterjesztést tenni.

A kitüntetett személyére az ODT legalább két tagja tesz javaslatot, írásban, a jelölt érdemeinek 1-2 oldalas bemutatásával.

Csak olyan személy javasolható, aki nem tölt be vezető pozíciót a felsőoktatás valamely országos irányító szervezetében.

Az ODT tagjai közül minden évben, az ODT évi első ülésén megválasztja azt a 3-5 főből álló kuratóriumot, amely a jelölteket értékeli és több jelölt esetén rangsorolja, illetve maga is javasolhat kitüntetendő személyeket. A kuratórium vezetője az ODT elnöke vagy elnökhelyettese.

A kuratórium kitüntetési javaslatát az adott év kitüntetés átadására kijelölt ünnepi ülése előtti ülés valmelyikén terjeszti elő. A kuratórium előterjesztése alapján a Díszoklevél odaítéléséről az ODT tagsága dönt, titkos szavazással; a Díszoklevél elnyeréséhez kétharmadot meghaladó támogatottság szükséges.

 2014. IV. 07.
Meghívó az ODHT megalakulásának 20. évfordulójára rendezett ünnepi ülésre2014. I. 02.
Utóbbi öt év publikációi
Az évváltás miatt az utóbbi öt év publikációin a 2009-2013(2014) időszakban megjelent közleményeket értjük.

 
nyomtatás utolsó módosítás: 2008. XII. 27. 16:53:36
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.1255 ( 2013. XII. 17. )