Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Felülvizsgálati eredmények

 

A MAB felülvizsgálatának eredményeképpen eddig 157 doktori iskola és 2216 törzstag vonatkozásában született MAB határozat. A határozat alapján a döntés minden esetben

·         megfelel ,

·         feltételesen megfelel , vagy

·         nem felel meg lehet.

 

A határozatok tartalmának megjelenése a doktori adatbázisban:

1.        Nyilvánosság számára

·         Törzstagjelöltekről született értékelések, azok határozati száma, kelte és érvényessége ismerhető meg a törzstagok személyi adatlapján. A megfelelést a MAB színes, míg a feltételes megfelelést a MAB szürke logója emeli ki a személyi adatlapokon. A határozat részletes indokai nem nyilvánosak, azokat az érintett, valamint doktori iskolája vezetője és adminisztrátora olvashatja az adatbázisban. A törzstagok listáján szereplő azon személyekről (109 fő 11 doktori iskolában), akik adatlapján MAB határozat most nem jelenik meg, még nem született határozat.

·         Doktori iskolákról született döntések, azok határozati száma, kelte és érvényessége közvetlenül megjelenik a doktori iskolák adatlapján. A MAB határozat ( megfelel / feltételesen megfelel / nem felel meg ) mint aktív link megjeleníti a doktori iskola minősítésének részleteit is, amely a döntés komponenseit és azok indoklásait is tartalmazza. (Ezen összegzés ek két oldala A /4 lapra nyomtathatóak.) A megfelelést a MAB színes, míg a feltétese megfelelést a MAB szürke logója emeli ki a doktori iskolák adatlapjain.

 

2.       Törzstagok számára

·         Törzstagságról alkotott MAB határozat részleteit, indoklásait tartalmazó összegzés a belépés után a személy menüben elérhető tanúsítvány (TT) pontban érhető el. Ha nincs ilyen menüpont, akkor egyelőre nincs hatályos MAB határozat, és a nyilvános adatlapon sem jelenik meg arra utalás.

·         Doktori iskoláról adott MAB határozat összegzés e az iménti alatt: tanúsítvány (DI) pontban is elérhető a nyilvánosság számára biztosított lehetőségen kívül - amennyiben hatályos döntés van.

 

3.       Doktori iskolák vezetői és adminisztrátorai számára

·         Törzstagságról alkotott MAB határozat nyilvánosság számára megismerhető adatain felüli részleteit, indoklásait tartalmazó összegzés elérési útja: a belépés után az áttekintés menüpontban megjelenő kimutatás megfelel? oszlopában láthatóak a megfelelés minősítései, s azokon keresztül érhetőek el a részletet tartalmazó összegzés. Fontos: a személyekre vonatkozó döntés részletei az érintett hozzájárulása nélkül harmadik személlyel nem ismertethetők meg. Ha az oszlopban csak gondolatjel szerepel, akkor az adott személyről nem született még döntés.   

·         Doktori iskoláról hozott MAB határozat összegzése , mint a doktori iskola bármely törzstagja számára a tanúsítvány (DI) pontban is elérhető - a nyilvánosság számára biztosított lehetőségen túl.

 

4.       Rektorok, EDT-elnökök és intézményi koordinátorok számára

·         Törzstagságról alkotott MAB határozat nyilvánosság számára megismerhető adatain felüli részleteit, indoklásait csak az érintett, valamint a helyzetkép indokolt megismerése céljából az iskola vezetője és technikai okokból adminisztrátora ismerheti meg. A nyilvános felületeken látható információkon túl az egyetem vezetői is csak közvetlenül az érintettől kaphatnak információt.   

·         Doktori iskolákról adott MAB határozatok

·         rektorok számára: intézményem

·         EDT-elnök számára: doktori iskoláim

·         Intézményi koordinátoroknak: áttekintés

menüpontban elérhető kimutatás megfelel? oszlopában tekinthetőek át, illetve azok komponenseit és indoklásait tartalmazó összegzések az itt olvasható minősítésen keresztül elérhetőek el.

 

Ezen helyeken elérhető eredmények és a helyzet értelmezésével, valamint a 2009. évi eljárással kapcsolatos fontos információkat tartalmaz a MAB elnökének 2008. III. 31-i körlevele .

 

Kérünk minden oktatót , hogy esetleges kérdéseikkel mint mindig, doktori iskolájuk adminisztrátorához forduljanak , akik szükség esetén a szokásos úton kapnak segítséget és információt az Önök tájékoztatásához.

 

 

Csizmadia József

 

 2014. IV. 07.
Meghívó az ODHT megalakulásának 20. évfordulójára rendezett ünnepi ülésre2014. I. 02.
Utóbbi öt év publikációi
Az évváltás miatt az utóbbi öt év publikációin a 2009-2013(2014) időszakban megjelent közleményeket értjük.

 
nyomtatás utolsó módosítás: 2008. III. 31. 21:32:36
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.1255 ( 2013. XII. 17. )