Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Vágvölgyi Csaba
Takó Miklós
Enrichment of health promoting phenolic antioxidants in food commodities using fermentative and enzymatic processes

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
biológiai tudományok
Biológia Doktori Iskola

témavezető: Takó Miklós
társ-témavezető: Vágvölgyi Csaba
helyszín (magyar oldal): Department of Microbiology, Faculty of Science and Informatics, University of Szeged
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

By means of their beta-glucosidase enzymes, which are involved in the degradation of cellulose as well, filamentous fungi are promising agents for liberation of antioxidants. Due to their anti-inflammatory, antihypertensive and antitumor properties, these compounds have many beneficial effects on the human body. Therefore, our goals include the investigation of enzymological and biological conditions to improve the antioxidative phenolic enrichment on plant-derived residues having high antioxidant capacity, which makes a theoretical background for production of natural and health-promoting food additives. This program also extends to development of analytical HPLC protocols for fast identification, and completion of anti-microbial studies and kinetic analyses.

előírt nyelvtudás: angol
további elvárások: 
MSc diploma from relevant fields (e.g. Biology, Food engineering, Biotechnology)

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2015-10-13


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )