Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Természetes eredetű hatóanyagok jellemzése és felhasználásuk lehetséges módjai

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
biológiai tudományok
Biológia Doktori Iskola

témavezető: Krisch Judit
helyszín (magyar oldal): SzTE Élelmiszermérnöki Intézet
helyszín rövidítés: SzTE


A kutatási téma leírása:

A növényekben található természetes antioxidáns és antimikrobiális hatású vegyületek igen sok területen felhasználhatók. Elsődleges cél az élelmiszeriparban való hasznosításuk: funkcionális termékek hatóanyagainak kifejlesztése, az élelmiszer-higiénia javítása, a hagyományos tartósítószerek legalább részleges helyettesítése ezekkel a hatóanyagokkal, és az alapanyagok tárolás során fellépő mikotoxint termelő penészgombákkal történő fertőződésének kiküszöbölése. A hatóanyagok antioxidáns és antimikrobiális tulajdonságai mellett a hatásért felelős mechanizmusok felderítése és jellemzése is a feladatok közé tartozik.

ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2015-02-28


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )