A növényekben található természetes antioxidáns és antimikrobiális hatású vegyületek igen sok területen felhasználhatók. Elsődleges cél az élelmiszeriparban való hasznosításuk: funkcionális termékek hatóanyagainak kifejlesztése, az élelmiszer-higiénia javítása, a hagyományos tartósítószerek legalább részleges helyettesítése ezekkel a hatóanyagokkal, és az alapanyagok tárolás során fellépő mikotoxint termelő penészgombákkal történő fertőződésének kiküszöbölése. A hatóanyagok antioxidáns és antimikrobiális tulajdonságai mellett a hatásért felelős mechanizmusok felderítése és jellemzése is a feladatok közé tartozik.
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol felvehető hallgatók száma: 1
Jelentkezési határidő: 2015-02-28
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).