Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Nagy Lajos
Mobil rádióhálózatok optimalizálása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
villamosmérnöki tudományok
Villamosmérnöki Tudományok Doktori Iskola

témavezető: Nagy Lajos
helyszín (magyar oldal): Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék
helyszín rövidítés: SZHVT


A kutatási téma leírása:

megnőtt. Emiatt a rendszerek kibővítése, ill. áttervezése szükséges. A mára már túlnyomórészt digitális rendszerek analízise és optimalizálása már nem képzelhető el korszerű térképi adatbázisok és az azokon végzett hullámterjedési számítások, térerősség becslések nélkül.
A jelölt feladata hatékony eljárások kidolgozása a beltéri és kültéri mikrocellás mobil hálózatok tervezésére. A doktori téma kidolgozása folyamán a digitális térképi adatbázisok tárolási, tömörítési eljárásait és a hullámterjedési számítások során történő felhasználását is vizsgálja meg és dolgozzon ki ezekre új, hatékony eljárásokat. Dolgozzon ki továbbá eljárásokat TDMA, ill. CDMA többszörös hozzáférésű mobil rádióhálózatok bázisállomás helyzet és frekvencia-kiosztás, ill. bázisállomás helyzet optimalizálására.
A forrásanyagok nyelve angol, ezért a jelöltnek jártasnak kell lennie az angol nyelvű szakirodalom megértésében, feldolgozásában és írásbeli valamint szóbeli használatában. Előnyt élveznek azok a pályázók, akik ezen tudományos témakör művelésében már bizonyos tapasztalattal rendelkeznek.
Mindazon kidolgozásához az angol nyelv ismerete szükséges.

előírt nyelvtudás: angol
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2012-06-01


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )