Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
Bozóki Zoltán
Fotoakusztikus gáz- és aeroszol-detektálási módszerek fejlesztése és környezetvédelmi alkalmazása

TÉMAKIÍRÁS

kiíró: Szegedi Tudományegyetem
fizikai tudományok
Fizika Doktori Iskola

témavezető: Bozóki Zoltán
társ-témavezető: Szabó Gábor
helyszín: SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

A fotoakusztikus spektroszkópia jelenleg a dinamikusan fejlődő modern lézeres mérés technikai alkalmazások körébe tartozik. Egyre szélesebb körben alakul ki az igény a laboratóriumi rendszerek, olyan műszerekre való felváltására, amelyek az adott terepi körülmények között képesek a mérni kívánt anyagot. A fotoakusztikus berendezések alkalmazása lehetővé teszi a különböző szennyező anyagok, mind például az ammónia, aeroszol és a vízgőz folyamatos, in-situ mérését a légkörben. Több nemzetközileg elismert kutatóközponttal is van kapcsolatunk, amelyek segítségével a rendszereinket folyamatosan teszteljük különböző mérési kampányokon, részt veszünk több nemzetközi együttműködésben is. Ezáltal a nálunk dolgozó hallgatók több terepi tesztmérésben vehetnek részt külföldön belföldön egyaránt.

ajánlott nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2012-08-31


2015. III. 26.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2015. május 8-án kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.1688 ( 2015. III. 26. )