Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
Bozóki Zoltán
Lézeres fotoakusztikus gáz- és aeroszol-detektálási módszerek kutatása és fejlesztése

TÉMAKIÍRÁS

kiíró: Szegedi Tudományegyetem
fizikai tudományok
Fizika Doktori Iskola

témavezető: Bozóki Zoltán
társ-témavezető: Szabó Gábor
helyszín: SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

A fotoakusztikus spektroszkópia jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő lézeres méréstechnika. A fotoakusztikus módszer alkalmazásával lehetővé válik a különböző szennyező anyagok, mind például az ammónia, aeroszol és a vízgőz folyamatos, in-situ mérése a légkörben, ipari gázokban, biogázban és földgázban. A Szegedi Tudományegyetem Optikai és Kvantumelektronikai Tanszéken több mint 10 éve foglalkozunk a fotoakusztikus téma kutatásával. A kifejlesztett rendszereinket laboratóriumi és terepi mérésekben és nemzetközi együttműködések keretében is teszteljük. A kutatási témába bekapcsolódó hallgatók részletes elméleti és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert többek között az akusztika, a lézeres spektroszkópia és a műszeres analízis területén.

ajánlott nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2012-08-31


2015. III. 26.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2015. május 8-án kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.1688 ( 2015. III. 26. )