Thesis supervisor: János Tamás
Location of studies (in Hungarian): DE MÉK Abbreviation of location of studies: DE
Description of the research topic:
A fenntartható élelmiszer előállítás alapvető feltétele a természeti erőforrásokkal (víz, talaj, biodiverzitás, tájkép) való olyan hatékony gazdálkodás, amely megőrzi és fenntartja az élelmiszer kapacitások biztosítását. A kutatás során térinformatikai és távérzékelési eszközökkel idősoros vizsgálatok alapján értékeljük az egyes régiók, elsősorban vízgazdálkodási és tápanyag-gazdálkodási kapcsolatait. A modellezés során meghatározzuk a várható tér és időbeli trendeket és térbeli optimalizálást végzünk a leginkább meghatározó termékpályák esetében. A kutatás során meg kell vizsgálni elsősorban a mezőgazdasági szerves eredetű nem pontszerű vízszennyezés terjedését (diszperzió, abszorció, kimosódás) és javaslatokat kell kidolgozni ezek csökkentésére, felszámolására.
Required language skills: Hungarian Recommended language skills (in Hungarian): English Further requirements: MSc degree
Number of students who can be accepted: 1
Deadline for application: 2017-03-15
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).