Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Gluténmentes száraztészták és sütőipari termékek fejlesztési lehetőségei

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Sipos Péter
helyszín: DE MÉK
helyszín rövidítés: DE


A kutatási téma leírása:

A kutatás célja olyan száraztészták és sütőipari termékek
fejlesztése, amelyek a hozzáadott komponensek segítségével speciális
élettani hatás biztosítására alkalmasak. Amellett, hogy a gluténmentes
diétára szorulók száma fokozatosan növekszik, jelen van egy olyan
fogyasztói szegmens is, amely nem egészségügyi, hanem életviteli okokból
választja a speciális étrend követését. Számos olyan alapanyag áll
rendelkezésre, ami a gluténmentes termékek előállítását teszi lehetővé.
Ezek közül a kutatás elsősorban a kukorica, másodsorban a cirok és köles
alapú termékek fejlesztését tűzi ki célul. A fejlesztési irányok egy
olyan termékkör kialakítását irányozzák elő, amelyek mesterséges, vagy
speciális célok kielégítése céljából hozzáadott adalékanyagok helyett az
alapanyagok speciális összetevőit és hatásait igyekeznek kihasználni, s
olyan feldolgozási módokat vizsgálnak, amelyekkel kedvezőbb élettani
hatással rendelkező termékek állíthatóak elő.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás: angol
további elvárások: 
MSc diploma

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-03-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )