Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Tamás János
Agroökológiai régiók szerepének értékelése a minőségi és fenntartható élelmiszertermelés során

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Tamás János
helyszín: DE MÉK
helyszín rövidítés: DE


A kutatási téma leírása:

A fenntartható élelmiszer előállítás alapvető feltétele a természeti erőforrásokkal (víz, talaj, biodiverzitás, tájkép) való olyan hatékony gazdálkodás, amely megőrzi és fenntartja az élelmiszer kapacitások biztosítását. A kutatás során térinformatikai és távérzékelési eszközökkel idősoros vizsgálatok alapján értékeljük az egyes régiók, elsősorban vízgazdálkodási és tápanyag-gazdálkodási kapcsolatait. A modellezés során meghatározzuk a várható tér és időbeli trendeket és térbeli optimalizálást végzünk a leginkább meghatározó termékpályák esetében. A kutatás során meg kell vizsgálni elsősorban a mezőgazdasági szerves eredetű nem pontszerű vízszennyezés terjedését (diszperzió, abszorció, kimosódás) és javaslatokat kell kidolgozni ezek csökkentésére, felszámolására.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás: angol
további elvárások: 
MSc diploma

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-03-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )