Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Magas antioxidáns tartalmú növények táplálkozás-élettani összefüggései

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Tóth Brigitta
helyszín (magyar oldal): DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: DE


A kutatási téma leírása:

A magas antioxidáns tartalommal bíró növények táplálkozás-élettani hatása rendkívüli. Ismert a magas C-vitamin tartalmú termények szerepe a betegségmegelőzésben. A sejtek és a szövetek megújulása, a szabályozott sejtciklus fenntartása nem nélkülözheti a szabadgyökök szintjének szabályozását, amit az antioxidánsok végeznek. A kutatás célja annak igazolása, hogy a magas antioxidáns tartalommal bíró takarmánynövények felhasználásával javítható az állatállomány általános egészségi állapota, beleértve a szaporulat egészségi állapotát is. Vizsgálataink során arra is keressük a választ, hogy a magas antioxidáns takarmánnyal etetett állatok végtermékében mutatkozik-e változás az antioxidáns szintben, azaz lehet-e az állatok minőségi takarmányozásnak a jelenleginél is fontosabb szerepe a humán táplálkozásban?

előírt nyelvtudás (magyar oldal): magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
további elvárások (magyar oldal): 
MSc degree

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-03-15


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )