Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Prokisch József
A liofolizálás alkalmazási lehetőségei funkcionális élelmiszerek fejlesztésében

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Prokisch József
webcím: http://mek.unideb.hu/index.php/hu/
helyszín (magyar oldal): DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: DE


A kutatási téma leírása:

A fagyasztva szárítás, a liofilizálás a szárítási technológiák közül a legjobb eljárás a növényekben, állatokban lévő funkcionális hatóanyagok stabilitásának megőrzésében. Az eljárás elterjedését berendezések működtetésének magas költsége szab határt. A fejlesztés célja berendezés fejlesztése a liofilizálás gazdaságosságának javítására és alkalmazások kidolgozása értékes hatóanyagokat tartalmazó, hosszú minőség-megőrzési idejű élelmiszerek fejlesztésére. Megvizsgáljuk a fűszernövények, zöldségek, gyümölcsök és sous vide technológiával előkészített húsok liofilizálással történő előállítását, az alapanyagokban a feldolgozás során bekövetkező változásokat.

előírt nyelvtudás (magyar oldal): magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
további elvárások (magyar oldal): 
MSc diploma

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-03-15


2017. I. 31.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. március 10-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2334 ( 2017. I. 15. )