Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Prokisch József
Nano méretű elemi szelén felvételi mechanizmusának vizsgálata állatkísérletekben stabil izotóppal dúsított mintákkal

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Prokisch József
webcím: http://mek.unideb.hu/index.php/hu/
helyszín: DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: DE


A kutatási téma leírása:

A nano méretű elemi szelén joghurtbaktériumokkal történő előállításának kidolgozása és az így előállított Lactomicrosel tartalmú termékek állatkísérletekben és humán vizsgálatban történő tesztelése után megalkottunk egy modellt, ami magyarázhatja az elemi szelén jó biológiai hasznosulásának és alacsony toxicitásának okát. Ennek a modellnek az igazolásához illetve a folyamat mélyebb megértéséhez stabil szelén izotóppal dúsított nano méretű elemi szelén előállításának kidolgozása, és az így előállított anyag állatkísérletben történő vizsgálata a feladat. Az etetési kísérletben a kísérleti állatok (egér, patkány, baromfi) szerveiben a szelén mennyiségéből és izotóparányából megállapítható az elemi szelén felvétele, átalakulása a biológiai rendszerekben, ami a folyamatok mélyebb megértését és az egyes szelénformák viselkedésében megmutatkozó különbségek értelmezését teszi lehetővé.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás: angol
további elvárások: 
MSC diploma

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-03-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )