Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Tamás János
Húsliszt és hemolglobin vértermék jellemzőinek spektrális értékelése

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Tamás János
helyszín: DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: DE


A kutatási téma leírása:

A vágóhídi feldolgozás során jelentős mennyiségű húsliszt és hemoglobin tartalmú vértermék keletkezik, amelyek a jelenlegi hulladékgazdálkodási előírások miatt speciális kezelést igényelnek. A kutatás célja ezen speciális előkezelési eljárások továbbfejlesztése, illetve új, piacképes termékek előállítása. Az előállítás során olyan non-invazív spektrális eljárások kidolgozását kell elvégezni, amely versenyképesen képes helyettesíteni a hagyományos analitikai és biokémiai megoldásokat. Ezzel megnövelve a gyártási technológiák kapacitását, illetve új minőségellenőrzési eljárások bevezetésére ad lehetőséget.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás: angol
további elvárások: 
MSc diploma

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-03-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )