Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Tamás János
Húsliszt és hemolglobin vértermék jellemzőinek spektrális értékelése

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Tamás János
helyszín (magyar oldal): DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: DE


A kutatási téma leírása:

A vágóhídi feldolgozás során jelentős mennyiségű húsliszt és hemoglobin tartalmú vértermék keletkezik, amelyek a jelenlegi hulladékgazdálkodási előírások miatt speciális kezelést igényelnek. A kutatás célja ezen speciális előkezelési eljárások továbbfejlesztése, illetve új, piacképes termékek előállítása. Az előállítás során olyan non-invazív spektrális eljárások kidolgozását kell elvégezni, amely versenyképesen képes helyettesíteni a hagyományos analitikai és biokémiai megoldásokat. Ezzel megnövelve a gyártási technológiák kapacitását, illetve új minőségellenőrzési eljárások bevezetésére ad lehetőséget.

előírt nyelvtudás (magyar oldal): magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
további elvárások (magyar oldal): 
MSc diploma

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-03-15


2017. I. 31.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. március 10-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2334 ( 2017. I. 15. )