Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Nyúl László
Hardver-közeli képfeldolgozás

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Szegedi Tudományegyetem
informatikai tudományok
Informatika Doktori Iskola

témavezető: Nyúl László
helyszín (magyar oldal): SZTE
helyszín rövidítés: SZTE


A kutatási téma leírása:

A különféle szenzorokkal, így kamerákkal is ellátott eszközök szinte mindenütt körülvesznek bennünket. A begyűjtött adatok elemzésére, a jel- és képfeldolgozási módszertan hatalmas tárháza áll rendelkezésre, azonban az algoritmusok többsége nagy erőforrás igényű és így gyakran csak redukált adatokon vagy csak nagy számítási kapacitású számítógépeken illetve offline alkalmazhatók. A jól definiált, egyszerű, valós idejű elemzést megkövetelő alkalmazásokhoz speciálisan tervezett eljárások kidolgozására van szükség. Ezeknek leggyakrabban a szenzorok közelében, korlátozott kapacitásokkal rendelkező beágyazott rendszerekben kell megbízhatóan működni. Az ilyen módszerek tervezéséhez elengedhetetlen a hardver környezet alapos ismerete is. A javasolt kutatás témája olyan képelemző rendszerek vizsgálata, tervezése, kidolgozása, melyekben a hardver és szoftver komponensek megfelelő megválasztása és kombinálása hatékony és használható megoldást tesz lehetővé konkrét alkalmazási feladatokra.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-03-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )