Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Ágoston István
Boncz Imre
Az egészségügy betegjogi és munkajogi vetületei

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
egészségtudományok
Egészségtudományi Doktori Iskola

témavezető: Boncz Imre
társ-témavezető: Ágoston István
helyszín (magyar oldal): Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Doktori Iskola helyszín rövidítés: EDI
helyszín rövidítés: EDI


A kutatási téma leírása:

Az egészségügy betegjogi és munkajogi vetületei

The aspects of patients’ right and labor law in health care

A kutatási téma célja, hogy a tudomány eszközeivel feltárja mindazon ismeretanyagot, amelyet a betegjogokkal kapcsolatosan az elmúlt időszakban keletkezet, ezáltal szintetizálva az egészségtudomány, valamint a jogtudomány aktuális eredményeit, figyelemmel az előrevetülő jövőbeni tendenciákra. A téma aktualitását támasztja alá, hogy a betegjogok érvényesítése napjainkban egyre jelentősebb.
A kutatási téma másik fókuszpontjában célul tűztük ki az egészségügyet érintő munkajogi szabályok változásainak és azok hatásainak átfogó vizsgálatát, tekintettel arra, hogy az egészségügy humánerőforrás állományának megtartása és fejlesztése napjaink és a jövő nagy kihívásai közé tartozik, ezért elengedhetetlen feltárni a munkajogi szabályozás változásait, illetve az abból eredő ellentmondásokat.

előírt nyelvtudás (magyar oldal): B2 komplex
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-05-31


2017. I. 31.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. március 10-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2334 ( 2017. I. 15. )