Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Győri János
A pedagógus szakma és pedagógus pálya választásának szocializációs összetevői többgenerációs pedagóguscsaládokban

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
neveléstudományok
Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskola

témavezető: Győri János
helyszín (magyar oldal): "Oktatás és Társadalom" Neveléstudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: OTNDI


A kutatási téma leírása:

Hazai és nemzetközi kutatásokból is ismert, hogy a pedagógus szakmát (pedagógusképzést) és a pedagógus pályát (pedagógusi karriert) választók között valamivel több az olyan személy, akinek a családjában korábban már más is választotta ezt a szakmát és pályát (nagyszülők, szülők, közeli oldalági rokonok stb.). Annak ellenére azonban, hogy a pedagógusi szakmai közösség és az áthagyományozható pedagógiai tudás magas szinten tartása szempontjából kritikusan fontos kérdés, hogy ez kívánatos minta legyen az úgynevezett „pedagóguscsaládokban”, keveset tudunk arról, hogy e szakmai identifikációs folyamat milyen összetevők és milyen folyamat zajlik a pedagóguscsaládok családi szocializációs történései során. A javasolt doktori téma e kutatási terület elméleti megalapozásának, kutatásmódszertana kidolgozásának és egy pilot kutatás lefolytatásának lehetőségét tartalmazza.


Jelentkezési határidő: 2017-05-15


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )