Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Schmidt János
A nedves sörélesztő tartósítása és felhasználása a tejelő tehenek, valamint a sertések takarmányozásában

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Széchenyi István Egyetem
állattenyésztési tudományok
Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola

témavezető: Schmidt János
helyszín: SZE-MÉK Állattudományi Tanszék Mosonmagyaróvár Vár 4.
helyszín rövidítés: MÉK


A kutatási téma leírása:

A hazai állatállomány fehérje szükségletének fedezésére éves szinten mintegy 600 ezer tonna extrahált szójadarát importál országunk, ami jelentősen növeli a takarmányozási költségeket. Hazai sörgyárainkban keletkező élesztő jelenleg kizárólag szárítással kerül tartósításra, ami viszont nagyon megdrágítja az élesztő árát, megnehezítve ezzel annak takarmányozási célú hasznosítását. Megfelelő kémiai eljárás birtokában a hazai sörgyárak nedves élesztőjét lényegesen nagyobb arányban lenne lehetséges takarmányozás céljára hasznosítani és ezzel szójadara, valamint fermentáció útján előállított lizin importunkat mérsékelni.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-01-30

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )