Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Rétsági Erzsébet
Testnevelés tantervek tanulmányozása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
neveléstudományok
Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskola

témavezető: Rétsági Erzsébet
helyszín (magyar oldal): PTE OTNDI
helyszín rövidítés: OTNDI


A kutatási téma leírása:

A kétszintű oktatásszabályozás bevezetése alapvető változásokat eredményezett az iskolák életében. A NAT-ra épülő helyi tervezés lehetővé teszi, hogy az egyes iskolák különböző tantárgyi programokat alkossanak- egyedi vonásokat hordozó cél- feladat megfogalmazásokkal és tananyagválasztással. A téma különböző kutatási lehetőségeket rejt magába, pl: a Pedagógiai Programok testnevelés-testkultúra vonatkozású vizsgálatát; a helyi tervezés szempontjainak elemzését és összevetését a NAT elveivel és szellemiségével; a tantárgyi programok vizsgálatát különböző testgyakorlatok- sportágak szemszögéből; a központi előíró tanterv összehasonlítását a nemzeti alaptantervvel/ tantervekkel a testnevelés tantárgy célrendszere-tartalmi értékei szempontjából; a gyakorló testnevelő tanárok véleményének megismerését a tantervi szabályozással kapcsolatos kérdéskörökben, stb.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-05-15


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )