Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
A polgári eljárásjog garanciális átalakításának követelményei

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
állam- és jogtudományok
Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola

témavezető: Pribula László
helyszín (magyar oldal): ÁJK A/215. szoba
helyszín rövidítés: A/215


A kutatási téma leírása:

A doktori program kiemelten kívánja vizsgálni, hogy hazai eljárásjogunk alkalmas-e, figyelemmel az elsősorban az Európai Unió országaiban a hasonló kihívásokra adott jogalkotói válaszokra, hogy egyszerre megfeleljen az utóbbi évtizedek megváltozott társadalmi-gazdasági környezetében a hatékonyság, az alaposság, a gyorsaság és a jogbiztonság követelményének. Az eljárási jogok szűkítő értelmezésének a tilalmával együtt részletes és alapos elemzést érdemel, hogy mely eljárásokban és milyen módon szükséges a lényeges szabályok megváltoztatása, mint ahogy kimerítő elemzést érdemel, hogy a polgári eljárásjog magyarországi szabályozásának hagyományai mennyiben alkalmazhatók a megváltozott viszonyok között.

felvehető hallgatók száma: 2

Jelentkezési határidő: 2016-12-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )