Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Ganczer Mónika
Államiság a nemzetközi jogban

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Széchenyi István Egyetem
állam- és jogtudományok
Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola

témavezető: Ganczer Mónika
helyszín (magyar oldal): Széchenyi István Egyetem
helyszín rövidítés: SZE


A kutatási téma leírása:

A doktori kutatások keretében lehetőség nyílik az államiság számos kérdésének kutatására, melyek mindegyike akár önálló doktori kutatási témaként is elemezhető. Az államiság kapcsán vizsgálható, többek között, az állam fogalmi elemei, az állam létrejötte és megszűnése, államok mint a nemzetközi jog elsődleges alanyainak jogalanyisága, az államok területének és határainak egyes jogi természetű kérdései, az állam lakossága és állampolgársága, valamint az állami szuverenitás nemzetközi jogi aspektusai. Valamennyi résztémában találhatók olyan részterületek, melyekben a doktorandusz hallgatók a téma újszerű vagy hiánypótló feldolgozásával és új tudományos eredmények megfogalmazásával érdemben hozzájárulhatnak a nemzetközi és hazai tudományos diskurzushoz.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-03-01


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )