Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Lóki József
Az éghajlatváltozás hidrológiai hatásai a Körösök vízgyűjtő területén

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
földtudományok
Földtudományok Doktori Iskola

témavezető: Lóki József
helyszín (magyar oldal): Debreceni Egyetem, Főépület, 4. em. 403/a szoba
helyszín rövidítés: DE


A kutatási téma leírása:

A kutatás a felszín-közeli vizek komplex kapcsolatrendszerét elemezné. Ez egyrészt talajvízjárásra ható tényezők és folyamatok együttes elemzését jelenti. A talajvízszint idősorok, csapadék, felszíni vízállás, stb. idősorok összehasonlító vizsgálata statisztikai, korrelációs és geoinformatikai módszerek alkalmazása. További célkitűzés a ta-lajvízjárás geológiai-hidrogeológiai sajátosságainak a meghatározása a területen az újabb mérések ill. új szakirodalmi adatok felhasználásával.
A kutatás másik fő iránya a vízkáresemények (árvíz, belvíz) és a talajvízjárás kapcso-lata, illetve azok összefüggése az éghajlatváltozási szcenáriók szerint várható idő- és vízjárási változásokkal.
A téma kidolgozása új kutatási eredményeket hozhat, amelyek a gyakorlati életben, a bel- és árvízvédekezés és a területi tervezés területén a szakemberek hasznosítani tudnak.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-11-15


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )