Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Sass Judit
A pedagógus kommunikációs hatékonyságának összefüggése a tanulói eredményességgel

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Budapesti Corvinus Egyetem
média-és kommunikációs tudományok
Társadalmi Kommunikáció Doktori Iskola

témavezető: Sass Judit
helyszín (magyar oldal): BCE Társadalmi Kommunikáció Doktori Iskola
helyszín rövidítés: TKDI


A kutatási téma leírása:

A tanári viselkedés és a tanulói érzelmi tapasztalatok, valamint a következményes elköteleződés és a tanulás között kimutatható kapcsolat van. A hatékony tanári kommunikációhoz (azonnali reagálás, érthetőség és észlelt kommunikációs kompetencia) kapcsolódó tanulói érzelmi válaszok,a kapcsolódó érzelemszabályozási mechanizmusok mediáló szerepe a tanulói motiváció szempontjából kerül értelmezésre. Az iskolai teljesítményhez kapcsolódóan az érzelmek kontroll-érték elmélete az aktivitásra (észlelt szubjektív kontroll) és a kimenetre (szubjektív érték) vonatkozó értékeléshez köti az érzelmek és az ezekhez kapcsolódó aktiváltság (aktiváló, deaktiváló) megjelenését. A fókusz a tanári kommunikációs hatékonyság-tényezők és a tanulói következményes érzelmi élmények viselkedéselemzési módszerekkel történő feltárása.

ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 3

Jelentkezési határidő: 2017-06-30


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )