Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Többszintű-kormányzás (multi-level governance) és regionalizáció Közép-Kelet és Dél-Európában

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Széchenyi István Egyetem
regionális tudományok
Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Grúber Károly
helyszín (magyar oldal): Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: SZE


A kutatási téma leírása:

Régiónkban, illetve a posztkommunista országokban az eltérő történelmi hagyományok miatt igen ritka a nyugat-európai jellegű regionalizmus, főleg a centralizált államok illetve etnikai jellegű autonómia törekvések dominálnak. Természetesen a régió uniós csatlakozása illetve még a balkáni országok be nem fejezett csatlakozási folyamata, főleg az EU kohéziós illetve strukturális alapjainak vonatkozásában, kikényszerítette a felülről vezérelt regionalizációt. Kérdéses, hogy régiónkban tovább folytatódik-e a regionalizáció, illetve sor kerül-e a regionális intézmények legitimációjának megerősítésére, azaz középtávon létrejönnek-e a választott regionális közgyűlések. A kibővült Európa ideális kutatási keretet nyújt egy Közép-Kelet Európa/Nyugat Európa regionalizmus iletve regionalizáció komparatív kutatási projektre.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-01-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )