Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Biztonságtechnika általános tudományos alapjai, a biztonságtechnika területei, a biztonságtechnika komplexitása

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
katonai műszaki tudományok
Biztonságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Kiss Sándor
helyszín (magyar oldal): Óbudai Egyetem Bánki Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar
helyszín rövidítés: ÓEBGK


A kutatási téma leírása:

Témaválasztás indoklása:
A biztonságtechnika a gazdaság, a társadalom számos területén megjelent az elmúlt években, egyre nagyobb igény merült fel a vagyon-, tűz-, munka- és személyi védelmet komplexen, valamint magas szinten kezelő és értelmező szakemberek iránt. A biztonságtechnika komple-xitása csak megfelelő tudományos megalapozottsággal értelmezhető, a biztonságtechnika, mint tudományterület számos más tudományághoz, területhez kapcsolódik, ezeknek a kap-csolatoknak, valamint a biztonságtechnika, mint önálló tudományterületnek a kutatása, még sok lehetőséget rejt magába. Ez a kutatási téma ezeknek a lehetőségeknek a feltárását hivatott elősegíteni.

Célkitűzések:
A biztonságtechnika, mint önálló tudományterület fejlesztése, tudományos megalapozásának elősegítése, részterületeinek elemzése, komplexitásának bizonyítása.

Alkalmazandó módszerek, a kutatás módszertani elképzelései:
Feltáró munka, a kapcsolódó tudományterületek elemzése. A biztonságtechnika fogalom-rendszerének elemzése, összevetések, az összefüggések pontosítása. A kor, a körülmények (fejlődés) igényelte új fogalmak kidolgozása, megalkotása. A biztonságtechnika részterületei között fellelhető, meglévő kapcsolatok, kapcsolat rendszerek elemzése, újabb lehetőségek kutatása, bemutatása..

Tervezett, illetve várható új tudományos eredmények:
A biztonságtechnika fejlődésének várható útjait, illetve a fejlesztés lehetőségeit bemutató tudományos alapú prezentációk elkészítése.


Jelentkezési határidő: 2017-01-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )