Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Horváth László
Kontextuális sajátosságok paramétereit kapcsolatba hozó függvények feltárása és új alkalmazásai virtuális mérnöki terekben

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
informatikai tudományok
Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskola

témavezető: Horváth László
helyszín (magyar oldal): Óbudai Egyetem
helyszín rövidítés: ÓE


A kutatási téma leírása:

A mérnöki objektumok modellezésében a legutóbbi eredmények lehetővé és egyben fontossá tették, hogy a sajátosságok paramétereit összefüggésbe hozó függvények beépüljenek a mérnöki feladathoz kapcsolódó modellekbe. A kutatási feladat első része meghatározni a mérnöki objektumokat leíró sajátosságok tipikus kontextusainak paraméterkapcsolatait és megkeresni a kontextus leírására leginkább alkalmas függvényeket. Második feladat megvizsgálni, hogy a kapott függvények a tipikus virtuális térbeli alkalmazások kritériumaival mely kapcsolatban vannak. A harmadik feladat az első két részben elért eredmények alapján javaslatot tenni generikus sajátosság-láncokra.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )