Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Tamás Anna Mária
Az építészeti tér és környezetpszichológia

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Pécsi Tudományegyetem
építőművészet
Breuer Marcell Doktori Iskola

témavezető: Tamás Anna Mária
helyszín (magyar oldal): PTE PMMIK Rókus u. 2.
helyszín rövidítés: O_st


A kutatási téma leírása:

Az építészet minden más művészeti ágnál jobban kötődik a térhez, mivel alkotásai egyszerre térbeliek és maguk is terek. Ebben az értelmezésben az építészet elsődleges „alapanyaga” a tér. A teret elemezhetjük fizikai, matematikai, filozófiai vonatkozásában, másfelől - ami az építészeti alkotói folyamatok során legalább ugyankorra jelentőséggel bír – szellemiségét, a genius locit tekintve. A kutatás az egyes térelméletekkel és értelmezésekkel, azok hatásaival foglalkozik, különös tekintettel a legújabb irányzatokra. A kutatás szerves része a XXI. században megváltozó tértudat elemzése, annak az épített és virtuális környezetre történő hatásának vizsgálata. A kutatás részét képzi az építészeti tér környezetpszichológiai szempontból történő értelmezése.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-12-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )