Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Györök György
Nagy megbízhatóságú elektronikus áramkörök architektúrális lehetőségei

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Óbudai Egyetem
katonai műszaki tudományok
Biztonságtudományi Doktori Iskola

témavezető: Györök György
helyszín (magyar oldal): ÓE-BGK
helyszín rövidítés: ÓE BD


A kutatási téma leírása:

A kutatás célja az elektronikus áramkörök, elektronikai rendszerek megbízhatóságának növelése olyan területeken, ahol ez alapvető elvárás, így az autóiparban, légi közlekedésben, terepi alkalmazásoknál, ipari berendezéseknél, orvosbiológiai eszközöknél. A kutatás az analóg illetve hibrid elektronikai rendszerekre terjed ki, beágyazott informatikai eszköz felhasználásával. A jelölt nagy mennyiségű ipari mérés eredményeiből heurisztikus megközelítéssel dolgoz ki módszereket. A megbízhatóság növelésének lehetősége függ az alkalmazási területtől, az áramköri elemek, az áramkör típusától, funkciójától, mindezek figyelembevételével lehetséges a költséghatékony megoldások kidolgozása, a kiegészítő áramkörök kiválasztása, az alkalmazott redundancia mértékének megállapítása.

előírt nyelvtudás: angol AF
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol KF
felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2016-10-30


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )