Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Less György
Az észak-magyarországi paleo-mezozóos alaphegységek szerkezetföldtani viszonyai és az ebből adódó földtani veszélyforrások

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Miskolci Egyetem
földtudományok
Mikoviny Sámuel Földtudományi Doktori Iskola

témavezető: Less György
helyszín (magyar oldal): Miskolci Egyetem
helyszín rövidítés: ME


A kutatási téma leírása:

Az észak-magyarországi paleo-mezozóos alaphegységek (az Aggtelek-Rudabányai-, Szendrői- és Upponyi-hegységek, valamint a Bükk) bonyolult földtani felépítése alapvetően meghatározza a benne és a felszínén jelenleg is végbemenő folyamatokat. Ezért kiemelt fontosságú a felszínen illetve felszínközelben levő kőzetek deformációinak és jelenkori deformációra való hajlamának, valamint egymáshoz való szerkezeti viszonyainak ismerete, mivel ezek meghatározzák a környezeti hatásokra bekövetkező különböző dezintegrációs folyamatokat is. Lényeges kutatási feladat ezeknek az előrejelzése, egy adott területen az ebből adódó földtani veszélyforrások (felszínmozgások, szennyeződésérzékenység) prognosztizálása.

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-05-12


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )