témavezető: Tamás János
helyszín (magyar oldal): DE MÉK helyszín rövidítés: DE
A kutatási téma leírása:
A fenntartható élelmiszer előállítás alapvető feltétele a természeti erőforrásokkal (víz, talaj, biodiverzitás, tájkép) való olyan hatékony gazdálkodás, amely megőrzi és fenntartja az élelmiszer kapacitások biztosítását. A kutatás során térinformatikai és távérzékelési eszközökkel idősoros vizsgálatok alapján értékeljük az egyes régiók, elsősorban vízgazdálkodási és tápanyag-gazdálkodási kapcsolatait. A modellezés során meghatározzuk a várható tér és időbeli trendeket és térbeli optimalizálást végzünk a leginkább meghatározó termékpályák esetében. A kutatás során meg kell vizsgálni elsősorban a mezőgazdasági szerves eredetű nem pontszerű vízszennyezés terjedését (diszperzió, abszorció, kimosódás) és javaslatokat kell kidolgozni ezek csökkentésére, felszámolására.
előírt nyelvtudás: magyar ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol további elvárások: MSc diploma