Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Témakiírás
 
Prokisch József
A liofolizálás alkalmazási lehetőségei funkcionális élelmiszerek fejlesztésében

TÉMAKIÍRÁS

Intézmény: Debreceni Egyetem
élelmiszertudományok
Élelmiszertudományi Doktori Iskola

témavezető: Prokisch József
webcím: http://mek.unideb.hu/index.php/hu/
helyszín (magyar oldal): DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola
helyszín rövidítés: DE


A kutatási téma leírása:

A fagyasztva szárítás, a liofilizálás a szárítási technológiák közül a legjobb eljárás a növényekben, állatokban lévő funkcionális hatóanyagok stabilitásának megőrzésében. Az eljárás elterjedését berendezések működtetésének magas költsége szab határt. A fejlesztés célja berendezés fejlesztése a liofilizálás gazdaságosságának javítására és alkalmazások kidolgozása értékes hatóanyagokat tartalmazó, hosszú minőség-megőrzési idejű élelmiszerek fejlesztésére. Megvizsgáljuk a fűszernövények, zöldségek, gyümölcsök és sous vide technológiával előkészített húsok liofilizálással történő előállítását, az alapanyagokban a feldolgozás során bekövetkező változásokat.

előírt nyelvtudás: magyar
ajánlott nyelvtudás (magyar oldal): angol
további elvárások: 
MSc diploma

felvehető hallgatók száma: 1

Jelentkezési határidő: 2017-03-15

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )