Thesis supervisor: Éva Vargáné Visi
Location of studies (in Hungarian): Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar, Élelmiszerfejlesztési és Biokémiai Tanszék Abbreviation of location of studies: AKKÉT
Description of the research topic:
A hagyományos szárazkolbászok kedveltségét, elfogadottságát nagyban befolyásolja azok illata. A kutatás célja egyes fermentált nyerskolbászok illékonyanyag profiljának összetett elemzése, melynek során multiple headspace-GC-MS technikát, elektronikus orr illetve nyelv készüléket fogunk alkalmazni. Először megvizsgáljuk, hogy az erjedési folyamatok során az enzimes és nem enzimes folyamatokban milyen illékony anyagok keletkeznek az egyes termékekben, majd termékcsoporton belül az egyes termékeket szenzoros jellemzőik alapján megkíséreljük elkülöníteni.
Required language skills: angol Number of students who can be accepted: 1
Deadline for application: 2014-06-10
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).