Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Fermentált hústermékek illékony vegyületeinek komplex értékelése

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Kaposvár
animal husbandry
Doctoral School of Animal Science

Thesis supervisor: Éva Vargáné Visi
Location of studies (in Hungarian): Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar, Élelmiszerfejlesztési és Biokémiai Tanszék
Abbreviation of location of studies: AKKÉT


Description of the research topic:

A hagyományos szárazkolbászok kedveltségét, elfogadottságát nagyban befolyásolja azok illata. A kutatás célja egyes fermentált nyerskolbászok illékonyanyag profiljának összetett elemzése, melynek során multiple headspace-GC-MS technikát, elektronikus orr illetve nyelv készüléket fogunk alkalmazni. Először megvizsgáljuk, hogy az erjedési folyamatok során az enzimes és nem enzimes folyamatokban milyen illékony anyagok keletkeznek az egyes termékekben, majd termékcsoporton belül az egyes termékeket szenzoros jellemzőik alapján megkíséreljük elkülöníteni.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2014-06-10


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )