Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Developmental potential of gluten free pasta and bakery products

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: Péter Sipos
Location of studies (in Hungarian): DE MÉK
Abbreviation of location of studies: DE


Description of the research topic:

A kutatás célja olyan száraztészták és sütőipari termékek
fejlesztése, amelyek a hozzáadott komponensek segítségével speciális
élettani hatás biztosítására alkalmasak. Amellett, hogy a gluténmentes
diétára szorulók száma fokozatosan növekszik, jelen van egy olyan
fogyasztói szegmens is, amely nem egészségügyi, hanem életviteli okokból
választja a speciális étrend követését. Számos olyan alapanyag áll
rendelkezésre, ami a gluténmentes termékek előállítását teszi lehetővé.
Ezek közül a kutatás elsősorban a kukorica, másodsorban a cirok és köles
alapú termékek fejlesztését tűzi ki célul. A fejlesztési irányok egy
olyan termékkör kialakítását irányozzák elő, amelyek mesterséges, vagy
speciális célok kielégítése céljából hozzáadott adalékanyagok helyett az
alapanyagok speciális összetevőit és hatásait igyekeznek kihasználni, s
olyan feldolgozási módokat vizsgálnak, amelyekkel kedvezőbb élettani
hatással rendelkező termékek állíthatóak elő.

Required language skills (in Hungarian): Hungarian
Recommended language skills (in Hungarian): English
Further requirements (in Hungarian): 
MSc degree

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-03-15


2017. I. 31.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. március 10-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2334 ( 2017. I. 15. )