Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
László Vidács
Ajánló rendszerek a szoftverfejlesztésben

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
computer sciences
PhD School in Computer Science

Thesis supervisor: László Vidács
Location of studies (in Hungarian): SZTE
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

A szoftverfejlesztés során többféle ajánló rendszert alkalmazunk, pl. ilyen gépelés közbeni kód-kiegészítő funkció is (intellisense, code completion). Emellett a szoftver fejlesztés és karbantartás területén is rengeteg lehetőség van ajánló rendszerrel segíteni a fejlesztők munkáját. A kutatási téma célja ajánló rendszerek kutatása, fejlesztése és kiértékelése. A kutatás során felhasznáhatók az ismertebb fejlesztői környezetek (pl. Eclipse IDE) által nyújtott programozói interfészek, illetve meglévő program elemzők is. A téma lehetőséget nyújt mesterséges intelligencia módszerek (heurisztikák, gépi tanulás) alkalmazására. Egy további egyszerű példa ajánló rendszerre, hogy egy osztály módosításához a rendszer felajánl egy hozzáértő fejlesztőt, aki segíteni tud (pl. az alapján hogy ki, mikor és milyen módon módosította a verziókezelőben az adott osztályt).

Recommended language skills (in Hungarian): angol
Number of students who can be accepted: 2

Deadline for application: 2017-03-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )