Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Mély neuronhálók az akusztikus modellezésben

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
computer sciences
PhD School in Computer Science

Thesis supervisor: László Tóth
Location of studies (in Hungarian): SZTE
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

A neuronhálókat már régóta alkalmazzák a beszédfelismerők akusztikus komponensében. Azonban az e téren folyó kutatások néhány éve új lendületet kaptak az úgynevezett mély neuronhálók feltalálásával. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a felismerési eredmények akár 10%-kal is javíthatóak ezen új technológia használatával. Azonban az eddigi módszerek számos problémát is felvetnek, például a mély hálók betanítása meglehetősen lassú. Ezért jelenleg is folynak a vizsgálatok a tanítási módszer felgyorsítására, illetőleg teljesen új, alternatív tanítási módszerekkel is kísérleteznek. A jelölt feladata megismerkedni a (mély) neuronhálók tanítási módszereivel, elsajátítatni a kutatócsoportnál e célra kifejlesztett eszközök haszálatát, bekapcsolódni a helyi és a nemzetközi kutatómunkába a meglevő algoritmusok finomításával és a remények szerint új algoritmusok kifejlesztésével.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-08-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )