Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
András Pluhár
Kombinatorikus játékok

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
computer sciences
PhD School in Computer Science

Thesis supervisor: András Pluhár
Location of studies (in Hungarian): SZTE
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

A kombinatorikus játékok régóta a matematika és az elméleti számítástudomány fontos ágát adják. Egyik lényeges módszere a súlyfüggvények használata illetve az algoritmusok derandomizálása. Az utóbbi időben az elfogult és a felgyorsított játékok terén történt sok előrelépés, és várható ennek folytatása. A feladat az eddigi eredmények javítása néhány gráfokon értelmezett játékra. (A fokszámjáték változatai, az átmérőjáték, álvéletlen gráf elérése stb.) Viszonylag új és ígéretes téma a választó-festő játékok; itt a Beck sejtést kellene igazolni minél több játékra. Ezen belül felmerül klasszikus
játékok számítógépes vizsgálata (k-amőba, Hales-Jewett és tórusz játékok stb.) az eredeti és a választó-festő értelemben.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-03-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )