Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
László Nyúl
Képelemzési módszerek orvosi alkalmazásokhoz

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
computer sciences
PhD School in Computer Science

Thesis supervisor: László Nyúl
Location of studies (in Hungarian): Szegedi Tudományegyetem
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

Különféle képalkotási technikák és képi információ elemzésén alapuló módszerek egyre gyakrabban jelennek meg az élet számos területén. A digitális képfeldolgozás egyik legrégebbi és napjainkban is nagyon fontos alkalmazási területe az orvosi képalkotó diagnosztika. Az orvosi döntések támogatásához valamint szűrések és kezelések követéséhez a képek elemzése a képjavítástól, a képek illesztésén és a fontos régiók szegmentálásán át, a képek vagy képrészletek osztályozásáig több fontos lépésből tevődik össze. Bár léteznek elfogadott technikák, ezeket a folyamatokat gyakran az adott alkalmazási területhez igazítva és a konkrét célnak megfelelően kell megtervezni, felépíteni, és nem utolsó sorban a módszer jóságát, megbízhatóságát kiértékelni. A javasolt kutatás témája elsősorban képszegmentálási és osztályozási feladatok vizsgálata, a legfontosabb irodalmi módszerek megismerése, valamint hatékony és megbízható algoritmusok kifejlesztése adott orvosi alkalmazásokhoz, mint például dermatológiai felvételek elemzése.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-03-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )