Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Attila Kertész
Föderált felhő és IoT infrastruktúrák együttműködési problémáinak vizsgálata

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
computer sciences
PhD School in Computer Science

Thesis supervisor: Attila Kertész
Location of studies (in Hungarian): SZTE
Abbreviation of location of studies: SZTE


Description of the research topic:

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a különböző felhő szolgáltatások (Cloud Computing). Számos nemzetközi szabványosító szervezet definiálta a különféle felhő megoldások gyakorlati alkalmazását, tipikusan nyilvános, magán és hibrid vagy közösségi felhőkről beszélhetünk a számítási felhők tekintetében. E két utóbbi megoldás több felhő együttes használatát teszi lehetővé, amit felhő föderációnak is neveznek. A jelenlegi Internet használatot egyre több mobil eszköz megjelenése jellemzi, amely nagy mértékben megnövelheti az adatforgalmazást és tárolást. A dolgok internetét (Internet of Things - IoT) a jövő internetének meghatározó részének tekintik. Ez egy olyan dinamikus infrastruktúra, amely rendelkezik önkonfigurációs és adaptációs tulajdonságokkal, és a benne részt vevő eszközök emberi beavatkozás nélkül képesek együttműködő módon adatot és információt felfedezni, megosztani és feldolgozni. A kutatási téma célja olyan módszerek kutatása, amelyek elősegítik az IoT és felhő szolgáltatások ötvözését, és a kapcsolódó nyitott problémák megoldását, mint pl. a nagy számú eszközök hatékony kezelése, heterogén protokollok kezelése, nagy mértékű adatforgalom ütemezése és az adatok aggregálása, valamint a felhő alapú IoT rendszerek adatvédelmi megfelelősége.

Required language skills (in Hungarian): angol
Further requirements (in Hungarian): 
Angol nyelvű szakszöveg megértése (legalább középfokú
angol nyelvvizsga)

Number of students who can be accepted: 2

Deadline for application: 2017-03-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )