Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
István Ágoston
Imre Boncz
Az egészségügy betegjogi és munkajogi vetületei

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
general health sciences
Doctoral School of Health Sciences

Thesis supervisor: Imre Boncz
co-supervisor: István Ágoston
Location of studies (in Hungarian): Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Doktori Iskola helyszín rövidítés: EDI
Abbreviation of location of studies: EDI


Description of the research topic:

Az egészségügy betegjogi és munkajogi vetületei

The aspects of patients’ right and labor law in health care

A kutatási téma célja, hogy a tudomány eszközeivel feltárja mindazon ismeretanyagot, amelyet a betegjogokkal kapcsolatosan az elmúlt időszakban keletkezet, ezáltal szintetizálva az egészségtudomány, valamint a jogtudomány aktuális eredményeit, figyelemmel az előrevetülő jövőbeni tendenciákra. A téma aktualitását támasztja alá, hogy a betegjogok érvényesítése napjainkban egyre jelentősebb.
A kutatási téma másik fókuszpontjában célul tűztük ki az egészségügyet érintő munkajogi szabályok változásainak és azok hatásainak átfogó vizsgálatát, tekintettel arra, hogy az egészségügy humánerőforrás állományának megtartása és fejlesztése napjaink és a jövő nagy kihívásai közé tartozik, ezért elengedhetetlen feltárni a munkajogi szabályozás változásait, illetve az abból eredő ellentmondásokat.

Required language skills (in Hungarian): B2 komplex
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-05-31


2017. I. 31.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. március 10-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2334 ( 2017. I. 15. )