Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
János Győri
Az oktatási életútkutatások elméleti és gyakorlati módszertani kérdései

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
teaching
Education and Society Doctoral School of Education

Thesis supervisor: János Győri
Location of studies (in Hungarian): "Oktatás és Társadalom" Neveléstudományi Doktori Iskola
Abbreviation of location of studies: OTNDI


Description of the research topic:

Az oktatási életútkutatás viszonylag új, alig pár évtizedes területe a pedagógiai kutatásoknak. Számos nemzetközi kutatást követően Magyarországon mindeddig csak néhány, sporadikus kutatás igyekezett lefedni ezt a területet. A javasolt doktori téma a nemzetközi kutatások elméleti alapjainak és gyakorlati eredményeinek komprehenzív feltárását, egy hazai kutatás elméleti és gyakorlati alapjainak megteremtését és egy próbakutatás lehetőségét foglalja magában. Különösen fontos része lenne a munkának egy olyan, a jövőbeni kutatásokat is megalapozó modell felállítása, amely a life long learning és a life wide learning lehetséges elemeit, valamint a formális/nem formális/informális tanulás lehetséges változatait integrálná egy egységes modellbe.


Deadline for application: 2017-05-15


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )