Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Péter Galajda
A bakteriális sejtciklus és fenotípus jellemzők sejtszintű vizsgálata mikromanipulációs és mikrofluidikai módszerekkel

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
theoretical medicine
Graduate School of Multidisciplinar Medical Scienses

Thesis supervisor: Péter Galajda
Location of studies (in Hungarian): MTA SZBK Biofizikai Intézet
Abbreviation of location of studies: SZBK


Description of the research topic:

Kutatásunk során olyan, az optikai mikromanipuláción (lézercsipesz) és a mikrofluidikán alapuló módszerek kifejlesztésén dolgozunk, melyek lehetővé teszik a baktériumok sejtciklusának, illetve különböző fenotípus jellemzőinek hosszú távú, számos generáción keresztül történő megfigyelését. Az említett mérhető paramétereket a minden egyes sejt esetén a kísérletekből megállapítható leszármazási viszonyok figyelembevételével analizáljuk. Így nem csak (az akár egyetlen sejtből kialakuló) klonális populációkban megfigyelhető fenotípus heterogenitás megjelenését és jellemzőit vizsgálhatjuk, de akár a baktériumokra alkalmazható, a tudományterületen újonnan megjelent sejt-öregedési koncepciókat és elméleteket is ellenőrizhetjük.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 2

Deadline for application: 2017-07-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )