Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
A szívelégtelenség kialakulásának celluláris patomechanizmusai. Szívritmuszavarok kialakulásának mechanizmusai szívelégtelenségben.

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Szeged
theoretical medicine
Graduate School of Multidisciplinar Medical Scienses

Thesis supervisor: István Baczkó
Location of studies: SZTE ÁOK Farmakológiai Intézet
Abbreviation of location of studies: ÁOK


Description of the research topic:

A pangásos szívelégtelenség a kardiovaszkuláris morbiditás és mortalitás, valamint a 65 év feletti betegek hospitalizációjának fő oka Europában. Bár a renin-angiotenzin-aldoszteron rendszert gátló és béta-blokkoló szerekkel történő kezelés javította a betegség prognózisát és a betegek életminőségét, ennek ellenére ezek még mindig kifejezetten rosszak. A kurzus a szívelégtelenség kialakulásának patomechanizmusait tárgyalja: (1) a molekuláris jelátvitel (signaling) változásait, (2) valamint a szív fenotípusának megváltozásához vezető strukturális, és különös tekintettel a szívelégtelenségben hirtelen szívhalálhoz vezető szívritmuszavarokért felelős elektromos átépülés (remodeling) kialakulásának mechanizmusait.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-03-15

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2334 ( 2017. I. 15. )