Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Erzsébet Rétsági
Testnevelés tantervek tanulmányozása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
teaching
Education and Society Doctoral School of Education

Thesis supervisor: Erzsébet Rétsági
Location of studies (in Hungarian): PTE OTNDI
Abbreviation of location of studies: OTNDI


Description of the research topic:

A kétszintű oktatásszabályozás bevezetése alapvető változásokat eredményezett az iskolák életében. A NAT-ra épülő helyi tervezés lehetővé teszi, hogy az egyes iskolák különböző tantárgyi programokat alkossanak- egyedi vonásokat hordozó cél- feladat megfogalmazásokkal és tananyagválasztással. A téma különböző kutatási lehetőségeket rejt magába, pl: a Pedagógiai Programok testnevelés-testkultúra vonatkozású vizsgálatát; a helyi tervezés szempontjainak elemzését és összevetését a NAT elveivel és szellemiségével; a tantárgyi programok vizsgálatát különböző testgyakorlatok- sportágak szemszögéből; a központi előíró tanterv összehasonlítását a nemzeti alaptantervvel/ tantervekkel a testnevelés tantárgy célrendszere-tartalmi értékei szempontjából; a gyakorló testnevelő tanárok véleményének megismerését a tantervi szabályozással kapcsolatos kérdéskörökben, stb.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-05-15


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )