Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Kinga Lampek
Másság és előítélet

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
teaching
Education and Society Doctoral School of Education

Thesis supervisor: Kinga Lampek
Location of studies (in Hungarian): PTE OTNDI
Abbreviation of location of studies: OTNDI


Description of the research topic:

A globalizálódó világban furcsa kettősség kötődik a társadalmi kis- és nagycsoportok jellegzetességeihez, különbözőségeihez. Miközben szemtanúi vagyunk annak, hogy az etnikai, kulturális és kisebbségi jellemzők egyre inkább halványulnak, uniformizálódnak, ugyanakkor a fennmaradó különbségek egyre gyakrabban válnak előítéletek alapjává is, negatív tartalommal megtöltve a másság fogalmát. A kutatási téma célja, hogy a doktorandusz hallgatók ismerete bővüljön a társadalom- és magatartástudományi kutatások eredményei alapján az előítéletekkel, a hátrányos megkülönböztetéssel, valamint a sérülékeny csoportok ellátási szükségleteivel kapcsolatban. A kutatási téma elsődlegesen az oktatás és egészségügy területén zajló folyamatokat állítja középpontba.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-05-15


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )