Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Erzsébet Rétsági
A közoktatás szerepe és lehetőségei a testkulturális értékek átadásában

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Pécs
teaching
Education and Society Doctoral School of Education

Thesis supervisor: Erzsébet Rétsági
Location of studies (in Hungarian): PTE OTNDI
Abbreviation of location of studies: OTNDI


Description of the research topic:

Az iskolai nevelés alapvető célja a tanulók személyiségfejlesztése. E nevelési folyamat elővételezett eredményei között kiemelt helyet kell kapnia a testkultúrális tudásnak, amely a sokoldalú és magabiztos mozgáskészletben, a testre, a testedzésére vonatkozó ismeretekben, szokásokban és tevékenységekben, stb. testesül meg. A kutatási téma magába foglalja a testkultúra átadása szempontjából kiemelt műveltségi terület, a testnevelés különböző aspektusú vizsgálatát. Ezen kívül fontos kutatási szempont az iskola világának szemrevételezése, többek között a pedagógiai programok elemzése a testkultúrális értékek megjelenítése szempontjából; a nevelőtestületek testi neveléssel-testneveléssel kapcsolatos gondolkodásmódjának megismerése; a testi neveléssel szoros kapcsolatban lévő egészségnevelés értékvilágának és gyakorlati megvalósításának kérdései, stb.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-05-15


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )