Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Mónika Ganczer
Államiság a nemzetközi jogban

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Széchenyi István University, Győr
law
Postgraduate Doctoral School of Law and Political Sciences

Thesis supervisor: Mónika Ganczer
Location of studies (in Hungarian): Széchenyi István Egyetem
Abbreviation of location of studies: SZE


Description of the research topic:

A doktori kutatások keretében lehetőség nyílik az államiság számos kérdésének kutatására, melyek mindegyike akár önálló doktori kutatási témaként is elemezhető. Az államiság kapcsán vizsgálható, többek között, az állam fogalmi elemei, az állam létrejötte és megszűnése, államok mint a nemzetközi jog elsődleges alanyainak jogalanyisága, az államok területének és határainak egyes jogi természetű kérdései, az állam lakossága és állampolgársága, valamint az állami szuverenitás nemzetközi jogi aspektusai. Valamennyi résztémában találhatók olyan részterületek, melyekben a doktorandusz hallgatók a téma újszerű vagy hiánypótló feldolgozásával és új tudományos eredmények megfogalmazásával érdemben hozzájárulhatnak a nemzetközi és hazai tudományos diskurzushoz.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-03-01


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )