Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
István Szunyog
A földgázzal kombinált megújuló energiahasznosítás

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
earth sciences
Sámuel Mikoviny Doctoral School of Geosciences

Thesis supervisor: István Szunyog
Location of studies (in Hungarian): Miskolci Egyetem
Abbreviation of location of studies: ME


Description of the research topic:

A kutatási téma kidolgozása során vizsgálatra kerülnek azok a kapcsolódási pontok a földgázrendszer és az egyes megújuló energiaforrások között, melyek egy hatékonyabb, kisebb környezeti terheléssel jellemezhető energiafelhasználást eredményezhetnek. Vizsgálatra kerül továbbá a lokális és hálózati értékesítés, valamint az energia földgázrendszerrel kombinált tárolási lehetősége, az ide vonatkozó környezeti és gazdasági elemzéssel együtt. Nem mellőzhető a témától a jogszabályi környezet vizsgálta sem. A kutatómunka célja egy olyan, adott esetben számítógépes szimulációval alátámasztott tudományos módszer kidolgozása, mely egy hatékonyabb felhasználási módját adja a kombinált rendszernek, mint az egyes energiahordozóknak önállóan.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-01-12


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )